Studená polievka

7. října 2012 v 15:38 | Majdaru123 |  You and Youre Body
Dnes sú veľmi obľúbené aj studená a slané poleivky,ktoré k nám prichídzajú z Južnej Európy(Španielska).Podávajú sa najmä v letných dňoch,ale prečo si ju nepripraviť ak teraz?Tu je recept na osviežujúce gazpacho:
PARADAJKOVÉ GAZPACHO
Potrebujeme 2 ošúpané šalátové uhorky,1 kg ošúpaných paradajok zbavených jadierok,2 cibule a asi 5 strúčikov cesnaku.Všetko nakrájame nadrobno a rozmixxujeme spolu s 100 ml olivového oleja,s 1 polievkovou lyžicou bieleho vínneho octu,200 ml červeného vína a so 700 ml paradajkovej šťavy.Ochutíme soľou,mletým čiernym korením,mletou sladkou paprikou a kryštálovým cukrom.Servírujeme ochutené petržlenovou vňatou a s hriankami.
POZOR:Nezabudny že je to STUDENÁ polievka,a preto by ani hrrianky nemali byť veľmi teplé.

Čím si ju ešte môžeš ochutiť?
-parmezánom
-bylinkami ako šafran,bazalka,estragón,koriander,cesnak
-bielkami rozšľahanými s cesnakovou šťavou
-kyslou alebo sladkou smotanou


DOBRÚ CHUŤ!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Timi Timi | Web | 7. října 2012 v 16:01 | Reagovat

Mám rada studené polievky, určite si to vyskúšam :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama